Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Manyas'taki Tarihi çınar doğaya yenik düştü

Manyas

Manyas Kızıksa Mahallesi'nin simgesi olan mezarlık kenarındaki tarihi çınar ağacının köklerinden biri çürüyerek devrildi.

Manyas Kızıksa Mahallesi’nin simgesi olan mezarlık kenarındaki tarihi çınar ağacının köklerinden biri çürüyerek devrildi.
Yaşı konusunda kesin bir bilgi olmamasına rağmen ağacın üzerinde yapılan araştırmalar sonrası 700 yıllık olduğu sanılan tarihi çınarın üç parçadan oluşan köklerinden birisi devrildi.
Kızıksa Mahallesi Muhtarı Fikret Çakar, mahalle halkının mezar ziyaretinde tarihi çınarın bir bölümünün devrildiğini gördüklerini söylerken "İlçemiz ve mahallemizle özdeşleşen tarihi çınar ağacımızın bir bölümünün çürüyerek devrilmesine üzüldük. Daha önce Kızıksa Belediyemiz kendi olanakları ile çınar ağacının etrafında bir takım düzenlemeler yapmıştı ancak bu yeterli olmadı. Biz hep Anıtlar Kurulu tarafından bu ağacımızın koruma altına alınmasını istemiştik, ancak başarılı olamadık." diye dert yandı.
Balıkesir eski Valilerinden Selahattin Hatipoğlu’nun tarihi çınarı ziyaret ettiğini ve ağacın koruma altına alınarak burada çevre düzenlemesinin yapılmasını istediğini hatırlatan Muhtar Çakar, “Sayın Hatipoğlu bu konuda kendilerinin de valilik olarak gereken desteği vereceğini söylemişti. Ancak bugüne kadar hiç bir şey yapılmadı” diye konuştu.
Kızıksa Mahallesi Muhtarı ve halkı çınar ağaçlarının tamamen yıkılmadan acilen koruma altına alınmalarını istedi.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı